Podiumacademie neemt Theater Hanzehof & Buitensociëteit over

Podiumacademie neemt Theater Hanzehof & Buitensociëteit over

Van woensdag 31 januari 2024 tot en met vrijdag 2 februari 2024 nemen studenten van de Podiumacademie, een onderdeel van ROC Twente, Theater Hanzehof & Buitensociëteit over. Tweedejaars leerlingen van muziek- en podiumeducatie en studenten van Podium Evenementen techniek (PET) krijgen de kans om drie dagen te leren, oefenen en spelen bij een professioneel podium.  

Wij zijn verheugd over deze nieuwe samenwerking. Directeur Mirjam Radstake: “We zijn enorm trots en enthousiast dat de leerlingen van ROC Twente de kans krijgen om alles wat ze in de afgelopen twee jaar hebben geleerd bij ons uit te voeren en in de praktijk te brengen. Het is geweldig om hieraan te mogen bijdragen.” 

De ambitie om van de Buitensociëteit een echt poppodium te maken bestaat al langer. Door samen te werken met de leerlingen van ROC Twente worden jonge talenten binnengehaald en krijgen zij een plek om een concert te geven. Een mooie eerste stap naar de verdere toekomstplannen! De jongeren krijgen in de drie dagen dat zij in Theater Hanzehof & Buitensociëteit zijn verschillende workshops aangeboden waaronder een cursus ‘hoe om te gaan met de trekkenwand’, een belangrijk instrument voor theatertechnici.Op vrijdag 2 februari wordt de take-over afgesloten met een showcase door de leerlingen. De techniekstudenten bouwen en draaien het concert, terwijl de leerlingen van muziek en popeducatie de artiesten zijn. 

Het concert in Buitensociëteit is voor iedereen toegankelijk en begint om 19:00 uur. De toegang is gratis, reserveren is wel noodzakelijk. Kaarten zijn te bestellen via deze link of via de theaterkassa.