Showcase Podiumacademie

Showcase Podiumacademie

BuitenSoos X Podiumacademie

concert - pop - poppodium
2 februari 2024 19:00 - 23:00
Buitensociëteit
€ 0.00 Tickets

Podiumacademie neemt Theater Hanzehof & Buitensociëteit over! 

Theater Hanzehof & Buitensociëteit wordt van woensdag 31 januari tot vrijdag 2 februari overgenomen door leerlingen van de Podiumacademie, onderdeel van ROC Twente. Tweedejaars leerlingen van muziek- en popeducatie en studenten van Podium Evenementen techniek (PET) krijgen de kans om drie dagen te leren, oefenen en spelen bij een professioneel podium.  

Wijzijn verheugd over deze nieuwe samenwerking. Directeur Mirjam Radstake: “We zijn enorm trots en enthousiast dat de leerlingen van ROC Twente de kans krijgen om alles wat ze in de afgelopen twee jaar hebben geleerd bij ons uit te voeren en in de praktijk te brengen. Het is geweldig om hier aan te mogen bijdragen.” 

De jongeren krijgen in de drie dagen dat zij in Theater Hanzehof & Buitensociëteit zijn verschillende workshops aangeboden waaronder een cursus ‘hoe om te gaan met de trekkenwand’, een belangrijk instrument voor theatertechnici. Op vrijdag 2 februari wordt de take-over afgesloten met een showcase door de leerlingen. De techniekstudenten bouwen en draaien het concert, terwijl de leerlingen van muziek en popeducatie de artiesten zijn. 

Het concert in Buitensociëteit is voor iedereen toegankelijk en begint om 19:00 uur. De toegang is gratis, reserveren is wel noodzakelijk. Tot dan!