Uitverkocht! Schrijf je in voor de wachtlijst.
Woest Oost

Woest Oost

Alnaazihin

muziek - muziektheater - toneel
10 november 2023 20:15 - 22:15
Theaterzaal
Uitverkocht! Schrijf je in voor de wachtlijst. € 22.50 Tickets

Alnaazihin (De Ontheemden) vertelt het verhaal van Zilan, een Koerdisch-Syrische kunstenares die na de uitbraak van de oorlog in Syrie vlucht met haar geliefde, Najib. Zilan en Najib nemen mee wat voor de ander het meest dierbaar is. Zilan neemt de gedichten van Najib mee en hij pakt één van de schilderijen van Zilan in. Hun reis gaat via Turkije, Libië , Griekenland en uiteindelijk bereiken ze Nederland.
Deze kleurrijke voorstelling laat op indringende en humoristische wijze het niemandsland zien tussen thuis en thuiskomen. Het verhaal van Zilan wordt doorsneden met fragmenten van de actualiteit van alledag, het steeds harder wordende grensbeleid en pushbacks. Een hartverscheurend verhaal over totale ontheemding en jezelf weer terugvinden.

Na de voorstelling gaat het publiek samen met de spelers aan tafel om te genieten van Syrische hapjes en een drankje. Tijdens de voorstelling zit je als bezoeker op het toneel, daarom kan er geen plaats worden gekozen.

Concept, tekst en regie: Irene Kriek
Regie assistent: Luna Heezen
Choreografie: Sassan Saghar Yaghmai
Spel: Mohamad Alabd, Dora van Driel, Maas Elshof, Lente de Haan, Rosa de Haan, Hidde Hamming, Lot Souverijn, Kiana Tavagaryyazdi en Aimee Zadelhof
Schilderij en beeld: Nouran Breem
Muziek en zang: Rojin Hasan
Licht en techniek: Ian Soldaat
Videobeeld: Stijn Bolhuis
Soundscapes: Felix Ruiter, Produce: Nina de Wringer
Productie assistentie: Chelsea Geesing
Grafisch ontwerp: studio rooie jas
Zakelijke leiding: Eva Agterberg
Met dank aan: Jeroen Kriek, Rama Aljamal, Jeroen van Terheijden.