Deze voorstelling is verplaatst.
Vivaldi

Vivaldi

The Four Seasons Recomposed

klassiek - klassiek en opera
22 september 2024 14:00
Buitensociëteit
€ 32.00 Tickets

Voormalig concertmeester Cécile Huijnen soleert

Dit concert onder leiding van de Duitse dirigent Christian Schumann heeft een bijzonder tintje. Het is het afscheidsconcert van voormalig concertmeester Cécile Huijnen. Meer dan 23 jaar vervulde ze die rol met hart en ziel, eerst in Het Gelders Orkest, daarna in Phion. In al die jaren is ze van onschatbare waarde geweest voor de artistieke kwaliteit van het orkest. Op haar eigen verzoek soleert ze niet met een groot regulier vioolconcert maar met een wel heel bijzondere compositie.


Vivaldi in de remix

Vivaldi’s bekendste werk, 'De vier jaargetijden', in een versie zoals je het niet gauw zult horen. Componist Max Richter maakte van de beroemde vioolconcerten een echte remix, in de beste zin van het woord. Op basis van de melodieën liet hij zijn fantasie de vrije loop. Hij transformeerde ze, maakte ze groter of juist kleiner, nam er kleine motieven uit die hij verwerkte op een bijna minimal-achtige manier en voegde geheel eigen klanken toe. Maar altijd met respect voor de oorspronkelijke muziek. En met resultaat, want deze versie is minstens even populair als het origineel.

Afterparty
Na afloop van de voorstelling neemt dj, componist en sound designer Jorrit Tamminga je mee naar een heel andere muzikale wereld. Als een ware klankkunstenaar geeft hij op geheel eigen wijze duiding en commentaar op de 'The four seasons recomposed' en Vivaldi’s 'Vier Jaargetijden'.