Toonkunst Zutphen

Toonkunst Zutphen

Elias

klassiek en opera
10 december 2022 14:00
Buitensociëteit
€ 29.50 Tickets
Met dit concert neemt dirigent Hans Lamers na 25 jaar trouwe dienst afscheid van Toonkunstkoor Zutphen e.o. En dat doet hij met een knaller: de Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 - 1847).
Kom luisteren naar het dramatische begin van dit oratoriumwerk: de profeet Elias zelf voorspelt een grote droogte omdat het volk zich heeft laten verleiden tot het aanbidden van de afgod Baäl. Volg zijn strijd tegen Baäls priesters en wees erbij als hij tenslotte in een vurige wagen in de hemel wordt opgenomen.
De Elias is een prachtig werk dat door Mendelssohn tegen het einde van zijn korte leven werd gecomponeerd. Het zit vol mooie melodieën, betoverende solo’s en machtige koren. Deze uitvoering wordt een onvergetelijk afscheid voor een dirigent die Toonkunst Zutphen tot grote hoogten heeft weten op te stuwen.
Met medewerking van: Lisette Bolle - sopraan, Martine Alink - sopraan, Anneleen Bijnen - alt, Veronique Lamers - alt, Eric Reddet - tenor, Roger Knoben - tenor, Nanco de Vries - bariton, Bertil Muller - bas. Orkest: Naska (Nederlands Symfonisch Kamerorkest)"