The Music of Enrico Pieranunzi

The Music of Enrico Pieranunzi

Unieke samenwerking tussen twee vermaarde jazzmusici en de Dual City Concert Band

concert
7 april 2024 15:30
Theaterzaal
€ 25.00 Tickets

Pianist Enrico Pieranunzi, jazzpianist uit Italië en Bert Joris, wereldvermaard componist/arrangeur en trompettist uit België verzorgen op 7 april 2024 in de Theaterzaal van de Zutphense Hanzehof een optreden met de Dual City Concert Band. Dit unieke samenwerkingsproject wordt gelanceerd onder de titel “The Music Of Enrico Pieranunzi”. Het concert begint om 15.30 uur.

 

Pieranunzi won al tweemaal de Django d’Or in de categorie beste Europese jazzmuzikant en is te horen op tientallen cd’s, met bijdragen van diverse topmusici, onder wie Charlie Haden, Chet Baker en Philip Catherine.

Bert Joris won dezelfde jazzprijs en geldt als expert op drie gebieden in de muziek. Niet alleen is hij een geweldige trompetsolist, ook als componist en arrangeur is hij van uitzonderlijke klasse. Joris werkte eveneens samen met groten uit de jazzwereld.

Beide muzikanten kiezen voor een uitgesproken lyriek in hun spel en hun composities.

Door de warmte in hun stukken staan zij direct in verbinding met het publiek. De complexiteit van de muziek staat hen daarbij niet in de weg. Integendeel, juist de gelaagdheid van composities en arrangementen zorgt ervoor dat het publiek en de musici op het puntje van hun stoel zitten.

Het zal dus niemand verbazen dat de muziek van Pieranunzi en Joris waardering ondervindt bij een zeer breed publiek.

 

In de Dual City Concert Band spelen professionele muzikanten uit heel Nederland. Al vele jaren vormen zij het huisorkest van Jazzpodium De Tor in Enschede. In die functie begeleidde het orkest tientallen nationaal en internationaal gerenommeerde gastsolisten in de jazzmuziek, naast concerten als zelfstandige bigband.

 

 

Dit bijzondere concert in de Theaterzaal van de Hanzehof wordt georganiseerd door Taste of Jazz en de Dual City Concert Band.

Foto: Eddy Westveer