Sonja

Sonja

Onverbiddelijk, onverschrokken, Sonja Barend! (try-out)

toneel
14 januari 2025 20:15
Theaterzaal
€ 29.50 Tickets

Angela Schijf speelt Sonja Barend, de koningin van de Nederlandse talkshow, in het toneelstuk: 'Sonja'. Annet Bremen tekent voor een nieuwe toneeltekst gebaseerd op Sonja Barends memoires: de bestseller 'Je ziet mij nooit meer terug'. In een regie van Servé Hermans gaat de populaire talkshow host de confrontatie aan met de spoken in haar leven: de vragen zonder antwoord.

 

Live op televisie. De Rode Hoed vol publiek. De openingstune klinkt. Sonja is gestart. Onverschrokken kruist ze vanavond de degens met de criticus die haar al jaren neersabelt in de krant. Aan de talkshowtafel durft ze altijd alles te vragen, ook aan deze gast wiens bloed ze wel kan drinken.

Maar thuis aan de keukentafel krijgt Sonja de wezenlijke vragen aan haar oude moeder niet gesteld. Spreken over het gruwelijke lot van haar Joodse vader in de oorlog lijkt onmogelijk. Toch moet het gebeuren.

 

Na de spektakelmusicals 'Dagboek van een Herdershond' en 'Het was Zondag in het Zuiden' keert Servé Hermans terug naar de grote zalen van de theaters. 'Sonja' is de vierde samenwerking van Angela Schijf en Hermans. Een pleidooi voor het stellen van vragen. Een ode aan het gesprek. Onverbiddelijk, onverschrokken, Sonja Barend!