Seriekorting Ciconia Consort

Seriekorting Ciconia Consort

Drie voorstellingen tegen een gereduceerd tarief

klassiek - Te Gast in Theater Hanzehof & Buitensociëteit
5 oktober 2024 20:00
Buitensociëteit
€ 76.50 Tickets
Geniet van 3 concerten van Ciconia Consort met 15% korting!


05-10-2024: 'Glas & Staal, geloof in een nieuwe wereld'

Glas en Staal, geloof in een nieuwe wereld
soliste Alexandra Bidi, harp

Verken met Ciconia en het Franse toptalent Alexandra Bidi de Belle Epoque, het tijdperk van de grandioze wereldtentoonstellingen en een ongebreideld geloof in vooruitgang. Met nieuwe technieken worden de Parijse Eiffeltoren of het Londense Crystal Palace gebouwd en componisten als Debussy en Ravel raken geïnspireerd door Javaanse dans en gamelanmuziek.
Droom weg op gamelanmuziek van Constant van de Wall en laat u meevoeren door de swingende Serenade van Antheil en de prachtige Petite Symfonie van Ravel.13-12-2024: 'Oud-Hollandse Feestdagen'

Oud-Hollandse Feestdagen

Beleef heerlijke oud-Hollandse nostalgie met een bijzondereSchilderijententoonstelling van Moessorgsky, aangevuld door beeldpresentatie van Hollandse oude meesters zoals Frans Hals, Rembrandt en Van Gogh. De promenades tussen de schilderijen ‘het oude kasteel’, ‘de Poolse ossenwagen’ en ‘de poort van Kiev’ vormen een virtuele Elfstedentocht op prachtige wintertaferelen van Hendrick Avercamp. De warme klanken van Willem van Otterloo en Hendrik Andriessen completeren het echt Nederlandse kerstgevoel.
15-02-2025: 'De hangende tuinen van Babylon'

De hangende tuinen van Babylon
soliste Maria Milstein, viool

 

Met ‘De hangende tuinen van Babylon’ brengt Ciconia Consort een muzikaal poëtische reis van Venetië naar Peking, in de voetsporen van Alexander de Grote en Marco Polo. De internationaal gelauwerde violiste Maria Milstein vertolkt het grootse Vioolconcert van Arutiunian. Ervaar hoe de zijderoute eeuwenlang van grote betekenis was voor de uitwisseling van opvattingen, ideeën en culturen. Geniet van Fikret Amirovs machtige Symfonie voor strijkorkest en de pure Chinese klanken van de Song of the Ch’in. 

Deze voorstelling is bij ons te gast in het theater. Meer informatie klik hier.