Plien & Bianca

Plien & Bianca

Harrekidee! (try-out)

cabaret
5 november 2024 20:15
Theaterzaal
€ 32.00 Tickets

Plien & Bianca, een genre op zich, zijn al jaren niet meer weg te denken aan de top van de Nederlandse komedie. Met hun meesterlijke typetjes, scherpe dialogen en sublieme timing kon een achtste theaterprogramma niet uitblijven. 

In ‘Harrekidee!’ wacht er eenonvergetelijke stoet aan hilarische typetjes. Plien & Bianca nemen het publiek mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit en laten zien waarom zij tot de top van het Nederlands cabaret behoren. 

Plien van Bennekom en Bianca Krijgsman leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 afstudeerden. Met 'Changez!', hun allereerste voorstelling, wonnen zij in 1996 Cameretten Festival. Van 1999 tot en met 2001 toerden ze als de boerenmeiden Irma en Ingrid door het land met 'Biks!', losjes gebaseerd op de populaire VPRO-jeugdserie  'Zaai'. Daarna volgden 'Ngorongoro '(2001-2003) en 'Wie dan allemaal… '(2007). 

In 2011 maakten Plien & Bianca een voorstelling met de allerbeste scènes uit de voorgaande programma’s: 'Heb je hun weer… ' Voor hun voorstelling 'Gaat het nog door?' (2014-2016)werden ze genomineerd voor de Poelifinario 2015. Naast hun eigen voorstellingen waren ze samen nog te zien in 'Slippers'  met Bas Hoeflaak en Peter de Witte(Droog Brood)en 'Selma Ann Louis' met o.a. Arjan Ederveen. In 2017 ontvingen Plien & Bianca de Johan Kaartprijs voor hun bijdrage aan het Nederlandse theateramusement. Van 2019 t/m 2023 tourden ze met hun zevende cabaretprogramma 'En nu dan?'  langs de theaters. 

Bestel snel je tickets voor een heerlijke avond cabaret!