Nieuwjaarsconcert met Dvorák & Kodály

Nieuwjaarsconcert met Dvorák & Kodály

Phion, orkest van Gelderland & Overijssel

klassiek en opera
7 januari 2023 20:00
Oosterberg Buitensociëteit
€ 32.00 Tickets
Phion viert dit seizoen Nieuwjaar in Oost-Europa, met een veelheid aan melodieën en composities die reiken van de Oostzee tot diep in de Balkan. Feestelijke muziek waarop je zingend en dansend het nieuwe jaar in gaat. Muziek, soms klassiek, soms uit het hart van het volk, soms een fascinerende kruisbestuiving tussen volksmuziek en klassieke muziek. Zo liet Dvořák zich in zijn Slavische dansen inspireren door Boheemse furianten, polka’s en dumka’s. Liszt is puur Hongaars in zijn beroemde Tweede Rapsodie, en de dansen die Kodály uit zijn geboortestad Galanta haalde zijn een schitterende mengeling van Tsjechische en Hongaarse volksmelodieën.

Maestro Schaefer
Voor dit bijzondere concert heeft Phion Henrik Schaefer uitgenodigd. Als juryvoorzitter van ‘Maestro’ heeft hij met heel veel plezier bekende Nederlanders begeleid en beoordeeld op hun eerste optreden op de bok. Met hetzelfde plezier staat hij nu zelf voor het orkest in dit vrolijke Oost-Europese concert, zeker met zijn vakkundigheid en jarenlange ervaring. Lange tijd was hij chef van de opera in Göteborg, sinds kort directeur van de Folkopera Stockholm en in Nederland een bekend gezicht bij Holland Symfonia. Phion wenst je een goed begin van het nieuwe jaar.

Kan je op deze datum niet OF Wil je meer zien van dit gezelschap? Kijk dan ook eens naar de voorstellingen van Phion bij onze ‘buren’ in Deventer Schouwburg of Theater Orpheus

Samenwerking van de drie grote theaters in de Stedendriehoek.