Maximilian Hornung & Friends

Maximilian Hornung & Friends

Cello kwintet met unieke Dvořák en Tsjaikovski

concert - klassiek
29 april 2024 20:00 - 21:45
Buitensociëteit
t/m 26 jaar €7,50 / Iets krapper bij kas €15,- / regulier € 30.00 Tickets

Ongekend mooie bewerkingen voor cello van Tsjaikovski en DvoĹ™ák

Maximilian Hornung mag worden gerekend tot de internationale topcellisten van dit moment. Samen met zijn leermeester Thomas Grossenbacher, medespelers Benjamin en Anna Nyffenegger en Paul Handschke speelt hij deze avond ongekend mooie bewerkingen voor cello kwintet van de Serenade van Tsjaikovski en het celloconcert van DvoĹ™ák.

Het lyrische celloconcert van Antonin DvoĹ™ák: onder cellofans staat het bekend als het celloconcert der celloconcerten. Vijf cello’s zingen het bekende stuk uit volle borst in de bewerking die Paul Handschke ervan maakte. Bovendien krijgt het een nieuwe dimensie in dit arrangement dat als een loep over onvermoede details in de muziek glijdt. Datzelfde effect treedt op in Tsjaikovski’s warmbloedig romantische Serenade, in een bewerking voor vier cello’s.

Handschke is eerste cellist van het Tonhalle Orkest Zürich. Hij maakte zijn arrangement tijdens de coronapandemie toen zijn orkest niet kon optreden, maar er wel podiummogelijkheden waren voor kleinere bezettingen. Handschkes bewerking werd een hit op YouTube, mede door de gedreven vertolking van de vijf bevriende Zwitserse cellisten die ook op deze avond aantreden.

Muziek

Tsjaikovski
– Serenade voor strijkers (arr. voor cellokwartet van James Barralet)
DvoĹ™ák
– Celloconcert (arr. voor cellokwintet van Paul Handschke)

 

Musici

Maximilian Hornung – cello
Thomas Grossenbacher 
– cello
Benjamin Nyffenegger
 – cello
Anna Nyffenegger 
– cello
Paul Handschke
 – cello

 

In de pauze bieden staat er een drankje voor je klaar.

Bezoek ook de openbare Masterclasses!

Dit concert maakt deel uit van de Cello Lente-sessies: een week vol concerten, openbare masterclasses en meesterproeven die voortkomen uit een diepe liefde voor de verbindende kracht van muziek.

Internationale virtuozen en talentvolle vernieuwers brengen programma’s over vrede, vriendschap en verbinding. Met hun muziek vertellen ze je over hoop, vertrouwen en dat er altijd weer een nieuw begin kan zijn.

Op maandag 29 en dinsdag 30 april verzorgen 2 van deze spelers, Anna Nyffenegger en Paul Handschke, openbare masterclasses aan veelbelovende talenten die verbonden zijn aan de Cello Academy Zutphen. Deze jonge cellisten staan op het punt om af te studeren aan diverse conservatoria in binnen- en buitenland. De masterclasses geven veelal waardevolle inzichten mee. Het is heel boeiend om getuige te zijn van dit persoonlijke proces. De verkoop van deze kaarten start medio februari via CelloWercken zelf.