Matthieu Idmtal, piano en Marley Erickson, viool

Matthieu Idmtal, piano en Marley Erickson, viool

Klassiek en Romantiek op toetsen en snaren

26 februari 2023 11:30
Kapel op ‘t Rijsselt, Mettrayweg 25 in Eefde
€ 22.00 Tickets
Het jaarlijkse pianorecital van de Kapel krijgt dit seizoen een bijzonder tintje. De met name bij onze zuiderburen furore makende pianist Matthieu Idmtal wordt in dit concert vergezeld door de jonge, zeer talentvolle Amerikaanse violiste Marley Erickson. Vanaf het moment dat zij door een Hongaarse concertorganisator aan elkaar werden gekoppeld klikte het tussen de beide musici. 
Beiden hebben de hoogtijddagen van de klassieke en romantische muziek als startpunt genomen voor hun carrière. U hoort belangrijke werken uit deze periodes.

De Belgische (en Europese) hoofdstad Brussel is een internationale culturele hotspot. Jong talent vanuit de hele wereld kan zich er ontwikkelen en wordt er gestimuleerd. De Kapel maakt gebruik van het verrassende aanbod vanuit deze metropool.
Hoewel pianist Matthieu Idmtal nog aan het begin van zijn carrière staat, heeft hij al op veel grote podia in heel Europa gestaan. Een toeval bracht hem in contact met de Kapel op ’t Rijsselt. Het predicaat “internationaal” is al helemaal van toepassing op de 19-jarige violiste Marley Erickson.
 Begonnen met haar muziekstudie in Seattle (VS) bracht haar uitzonderlijke talent haar o.a. via Los Angeles, Londen en Genève naar Brussel. Is Eefde dan niet een logische volgende stap?