Lieve Vrienden, Familie en Genodigden

Lieve Vrienden, Familie en Genodigden

Jan Hulst & Daan Heerma van Voss / Theater Bellevue & Theater Oostpool

toneel
2 november 2023 20:15
Theaterzaal
€ 21.50 Tickets

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven, de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfdoding met geruchten en roddels is omgeven. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. 

Een verschrikkelijk dierbare nacht 

Drie jaar geleden zakten Jan Hulst en Daan Heerma van Voss samen door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven.  

Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. Over een nacht waarin er een begrafenisspeech geschreven moest worden en een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol.  
 
Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst antwoordde daarop: ‘doe jij dat lekker’. Zo geschiedde. Het is een unieke, intieme samenwerking. Een toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen. 
 
Lieve Vrienden, Familie, Genodigden is het theaterdebuut van Daan Heerma van Voss. Jan Hulst regisseert onder andere Jolanda van den Berg, Thomas Höppener en Tim Linde. Deze voorstelling van Theater Bellevue en Theater Oostpool gaat in september '23 in première.