Jeugdorkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel

Jeugdorkest Nederland o.l.v. Jurjen Hempel

Wintertournee

klassiek - Te Gast in Theater Hanzehof & Buitensociëteit
4 januari 2025 20:00
Buitensociëteit
Jongeren tot 30 jaar €10.-, regulier € 27.50 Tickets

Het Jeugdorkest Nederland (JON) trekt na een intensieve repetitieperiode het land in voor de jaarlijkse 'Wintertournee'. De beste talenten van 14 t/m 21 jaar uit het hele land komen in dit unieke symfonieorkest samen om op het hoogste niveau te werken aan uitdagende werken uit het grote orkestrepertoire. Het orkest maakt deel uit van het talent-ontwikkelingsprogramma van de Nationale Jeugdorkesten Nederland.

In het JON spelen ongeveer 80 getalenteerde jongeren, afkomstig uit het hele land. Ze zijn allen intensief met muziek bezig en combineren school of een opleiding met de liefde voor hun instrument. Diverse leden van het JON volgen een (voor-)opleiding aan een conservatorium. Concerten van het JON kenmerken zich door fris en uitstekend orkestspel onder de stimulerende leiding van dirigent Jurjen Hempel. Op het programma staan zowel werken van de grote meesters uit de klassieke muziek als hedendaagse werken.

 

Jurjen Hempel staat in dit jubileumjaar 25 jaar als vaste dirigient voor het Jeugdorkest Nederland (JON). Hij wordt beschouwd als een van de meest veelzijdige Nederlandse dirigenten en is een groot inspirator voor jonge musici. Hij heeft veelvuldig gewerkt met Nederlandse conservatoriumorkesten. Zijn missie is het overdragen van affiniteit met en kennis van het symfonisch repertoire, de kunst van het samen spelen in orkestverband en het ontwikkelen en ontplooien van jong muzikaal talent.

‘Het uitbundig enthousiasme van jonge musici is zonder meer de allergrootste inspiratiebron van mijn muzikale bestaan. Om deze enorme talenten wegwijs te maken in dit ongelofelijke repertoire is een fenomenaal genoegen’, aldus Jurjen Hempel.

Naast Nederlandse orkesten en ensembles werkt Hempel met een groot aantal buitenlandse orkesten zoals het BBC Symphony Orchestra, BBC Scottish Symphony Orchestra, Helsinki Philharmonic, Finnish Radio Symphony Orchestra, Orchestre Poitou-Chanrantes en Orchestre National Bordeaux Aquitaine.

Deze voorstelling is bij ons te gast in het theater. Meer informatie klik hier