HIIIT X ZENO VAN DEN BROEK

HIIIT X ZENO VAN DEN BROEK

MA(N|CHINE)

binnenkort slider
6 juli 2024 20:00
Buitensociëteit
€ 27.50 Tickets

'Ma(n|chine)' is een concert in het kader van de tentoonstelling 'Folding Ambivalence' met werk van Zeno van den Broek en Pauline Nijenhuis bij Dat Bolwerck.

Aansluitend op de vernissage van de tentoonstelling 'Folding Ambivalence' bij Dat Bolwerck, is er 's avonds een speciale live-performance van Zeno van den Broek & HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) bij te wonen in de Buitensociëteit. 


Vier slagwerkers, gemodificeerde basdrums en verschillende drumrobots onderzoeken de relatie tussen mens en machine in het transdisciplinaire werk 'Ma(n|chine)' van Zeno van den Broek. In de karakteristieke uitgebeende, maar intense visuele en muzikale stijl van deze veelgeprezen maker gaan performers uit het digitale domein een dialoog aan met die van vlees en bloed. Een overweldigende verkenning van het spanningsveld tussen het algoritmische én het menselijke in compositie en uitvoering. 

Het programma wordt gecompleteerd door het ogenschijnlijk simpele, maar hallucinante stuk 'Nocturne' van componist Mátyás Wettl en een aantal herinterpretaties van het werk van John Cage.

HIIIT X ZENO VAN DEN BROEK is een samenwerking tussen Theater Hanzehof & Buitensociëteit en Dat Bolwerck