Het Sterrehuis

Het Sterrehuis

Een moedige zoektocht naar geborgenheid

toneel
12 maart 2025 15:00
Theaterzaal
€ 10.00 Tickets

Deze ontroerende en poëtische voorstelling was dé festivalhit van Cultura Nova 2022. Een actueel verhaal over opgroeien in een kindertehuis en het zoeken naar je eigen plek, radicaal verteld vanuit het kinderperspectief.

In de voorstelling zien we vier Sterrehuis-kinderen die samen terugblikken op hun jeugd in het kindertehuis: Mea wil niets liever dan naar een pleeggezin, Frenkie zoekt zijn familie, Peet mist zijn moeder en Summer wil nooit meer terug naar huis. In een dromerig niemandsland bloeit een verhaal op van grote eenzaamheid en voorzichtige vriendschap waarin de fantasie steeds wordt doorbroken door de harde werkelijkheid.

Auteur Annet Bremen won met deze tekst de Kaas & Kappes Prijs 2023 en werd genomineerd voor de Toneelschrijfprijs 2023. Ze interviewde zowel medewerkers als kinderen die het voormalige kindertehuis in Heerlen van binnen en van buiten kennen. Hun herinneringen vormen de basis voor deze even indringende als lichte voorstelling, die is geregisseerd door regietalent Silke van Kamp en wordt gespeeld door een fantastische cast.

*Het Sterrehuis staat in Zutphen dankzij een gezamelijk initiatief van Hanzehof, Muzehof en BIJ de bieb Zutphen*