Henk Poort en Big Band

Henk Poort en Big Band

Henk Poort singing with a Big Band

show en musical
29 oktober 2022 20:00
Buitensociëteit
€ 39.50 Tickets
Henk Poort is een fenomeen in ons land; een alleskunner met een enorme staat van dienst. Hij is bekend van zijn rollen in diverse musicals, concerten en van TV. Begonnen als operazanger maakte hij furore in binnen- en buitenland, onder andere als één van ‘De 3 Baritons’. Hij had succes met zijn soloprogramma`s waarbij hij een inkijkje gaf in zijn veelzijdige, muzikale leven. Hij was jurylid in het programma ‘Aria’ en één van de sterren in de ‘Beste Zangers’ waarin hij ‘Phantom of the Opera’ zong in duet met Floor Jansen.

Zingen met een echte Big Band stond al decennia hoog op Henk’s bucketlist. Een voorstelling met zijn eigen 17-koppige Big Band, met stuk voor stuk topmuzikanten. In de originele bezetting waarmee jazzpianist Count Basie bekend werd: de ritmesectie bestaat uit piano, bas, drums, gitaar en de melodiesectie uit vijf saxen, vier trompetten en vier trombones.
Henk brengt een grote variatie aan songs, bekende American Standards en hits, van swing tot mooie luisterliedjes. Van The Rat Pack tot aan Stevie Wonder en Lionel Richie. Dit gevarieerde programma is samengesteld door American Songbook-kenner Cor Franc die al tientallen bijzondere en succesvolle concerten en theaterproducties in dit genre heeft gebracht.