Dochters van Nino (try-out)

Dochters van Nino (try-out)

Theater Oostpool

muziek - muziektheater
4 maart 2023 20:15
Theaterzaal
€ 22.00 Tickets

Met de muziektheatershow Dochters van Nino doopt Oostpool de schouwburg om tot vrijplaats. Je maakt een tijdreis langs de levens van opeenvolgende dochters en moeders. Welke geschiedenis van je voormoeders draag je met je mee? Welke toekomst wens je voor degenen die na jou komen? 

Theater Oostpool geeft een bruisend team van jonge makers de grote schouwburgzaal in handen. On the spot werkten schrijver Vera Morina (Midzomernachtsdroom), regisseur/schrijver Koen Verheijden, regisseur/componist Seppe Salomé, songwriter/producer Démira en drummer/producer Sharon Harman aan nieuwe teksten en muziek. Samen creëerden zij in korte tijd een geheel nieuwe muzikale voorstelling. Mette Bouhuijs (Oorlogsvrouwen, Loenatik), tekende met haar jarenlange ervaring voor de eindregie. Vier actrices – Eeke Boonstra, Ezra Koppejan, Shelley Bos en Gonca Karasu – wekken als verschillende generaties van Nino’s het geheel tot leven op het toneel.

Dochters van Nino is een all female popconcert met onder meer nummers van het nieuwe album van Démira (Iggy) en speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerde muziek. Leef mee met de aangrijpende verhalen van vier vrouwen, onvermijdelijk verbonden door intergenerationeel trauma. Zij eisen het podium op en delen met liefde, kracht, humor en standvastigheid, hoe de prachtige en afschuwelijke afgelopen eeuw hen heeft getekend.

Koen Verheijden en Seppe Salomé: “Toen Oostpool vroeg of wij – vanwege plots ontstane ruimte – onze eerste grote zaal ervaring op wilden doen door met elkaar in korte tijd een inhoudelijk en muzikaal experiment aan te gaan, was ons antwoord natuurlijk direct: ja!

Mette Bouhuijs: “Ik vind het heel inspirerend om het gegeven van intergenerationeel trauma in te duiken met deze talentvolle generatie jonge makers.”

Dochters van Nino is een voorbode op Het Achtste Leven dat Oostpool volgend seizoen als marathonvoorstelling op de planken zal brengen.

Over Démira

Démira is zangeres, songwriter en producer. Begonnen als gitarist, herdefinieerde ze haar eigen geluid na neurologische problemen veroorzaakt door een tumor. Het produceren van muziek werd voor haar een nieuwe vorm van catharsis en al snel tekende ze bij Electric Lady Studios in New York. Démira werkt als autonoom muzikant en brengt al sinds haar 14e muziek uit als onafhankelijk artiest. Ze speelde shows op festivals en clubs in New York, Denemarken, Nederland, Malta, Zweden en Duitsland.

 

“If no one ever defends you

Don’t cry, you fight back

When there are blood stains

On your white flag

[…]

 

Lost paragon, a goddess, Pallas

In the far terrain is a continent

Of born daughters

Over and over again

A stronger woman


Songtekst Pallas by Demira

 

Duur: 90 tot 105 minuten

Credits 

tekst Vera Morina, Koen Verheijden | regie Mette Bouhuijs (eindregie), Koen Verheijden, Seppe Salomé | spel en zang Démira Jansen, Eeke Boonstra, Sharon Harman, Ezra Koppejan, Shelley Bos | muziek Démira, Seppe Salomé, Sharon Harman | dramaturgie Madelon Kooijman | muziekadvies Wilko Sterke | lichtontwerp Yuri Schreuders | kostuumatelier Femke van Neerven | marketing Daniel Jaspers, Femke Krijntjes en Luca Renting | productie Mijke Sekhuis | campagnebeeld Elza Jo

Theater Oostpool schudt je wakker

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen, want theater is voor iedereen. Voor seizoen 2022/2023 presenteert Theater Oostpool opnieuw een divers maar ook herkenbaar Oostpool aanbod; bestaande uit zowel nieuw geschreven repertoire als grootschalige ensceneringen van nieuwe klassiekers. Onze vaste makers vormen een hecht artistiek team, dat dit seizoen samen verder bouwt aan voorstellingen die zowel inhoudelijk als entertaining zijn en erop gericht het publiek een evengoed maatschappelijk geëngageerde als verleidelijke theateravond te bezorgen. Kijk ook op oostpool.nl