Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren

Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren

Mystiek en Mysterie, van Mozart tot Harry Potter

6 oktober 2023 20:00
Buitensociëteit
Jongeren < 27 jaar €15,00 - Kinderen t/m 12 jaar €5,00, regulier € 28.00 Tickets

Ciconia Consort olv Dick van Gasteren  
Mario Bruno, fluit 

Programma: 
O.a. Mozart - Adagio en Fuga | André Jolivet - Concert voor fluit en strijkorkest | Arthur Honegger - Symfonie no.2 voor strijkorkest en trompet | Friedrich Nietzsche - Hymnus an das Leben | John Williams – Hedwig’s Theme uit Harry Potter 
 
Pizzicato: “entsprechend kontrastreich und farbig sowie voller spielerischer Energie und gestalterischer Fantasie 
Luister:De liefde waarmee de Ciconias de stukken uitvoeren is hartverwarmend.” 
Klassieke Zaken: “een spetterend tot in de puntjes verzorgd ensemble.” 
 
God maakte een beeld naar zijn gelijkenis, en vroeg de ziel daarin plaats te nemen, maar de ziel weigerde want het was haar natuur om vrij rond te waren… Toen vroeg God de engelen muziek te maken en de ziel raakte in extase en betrok het lichaam om nog meer van muziek te kunnen genieten. 
 
Ervaar in het programma ‘Mystiek en Mysterie’ hoemuziek ons meeneemt naar een ‘andere werkelijkheid’.Dat Mozart werk schreef voor de vrijmetselarij is algemeen bekend, maar ook Willem Pijper schreef met de prachtige Zes Adagio’s een maconniek werk boordevol symboliek en cryptische verwijzingen. Jolivet en Messiaen maakten deel uit van de groep ‘La Jeune France’, die sterkwordt geassocieerd met mystiek en oriëntalisme. Waar Messiaen vooral schreef vanuit mystiek-rooms-katholieke overtuiging, was Jolivet vooral op zoek naar heidens-magische impulsen, zoals voor 't eerst bezworen door Stravinsky in zijn magistrale Sacre du printemps. Jolivets Fluitconcert met schitterende melodische lijnen en opzwepende ritmiek, zal worden vertolkt door de jonge zeer getalenteerde Italiaanse fluitist Mario Bruno, prijswinnaar van het fameuze ARD Musikwettbewerb 2022. En wist u dat de beroemde filosoof Friedrich Nietzsche gecomponeerd heeft?De strijkerssymfonie van Honegger met zijn magische apotheose van de trompet, besluit dit concert.  

Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl 

Entreeprijs: Normaal: €28,00 - Jongeren < 27 jaar €15,00 - Kinderen t/m 12 jaar €5,00