Voorprogramma 19:00 uur
Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren

Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren

Wiener Maiblumen

concert
18 mei 2024 20:00
Buitensociëteit
(jongeren tot 27 jaar en CJP: €15,00 – Kinderen t/m 12 jaar: €5,00) € 28.00 Tickets

programma: 

o.a. Schubert/Mahler - Der Tod und das Mädchen | | liederen voor sopraan en strijkorkest van Zemlinsky, Berg, Korngold, Léhar | Schönberg: Verklärte Nacht 


Weense Romantiek met CiconiaConsort en Lenneke Ruiten. 

In Wiener Maiblumen is een fantastische hoofdrol weggelegd voor stersoliste Lenneke Ruiten, die in februari 2023 de prestigieuze Elly Ameling Ring kreeg uitgereikt. In Weense Konditorei-sferen, genietend van een stukje Sachertorte, zet Ciconia het Weense literaire klimaat van het fin de siècle centraal. Richard Dehmels gedicht Verklärte Nacht werd onnavolgbaar mooi verklankt in laat-romantische stijl door Schönberg, minder bekend is zijn gedicht Maiblumen in toonzetting van Zemlinsky. Het strijkkwartet Der Tod und das Mädchen van Schubert, op het gelijknamige gedicht van Matthias Claudius, werd prachtig bewerkt voor strijkorkest door Gustav Mahler. Maar Wenen is geen Wenen zonder de luchtige operette-evergreens Wien, Wien nur duallein en het Vilja lied. 

Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl 


Speel mee met... - voorprogramma

Voorafgaand aan het concert is er om 19:00 uur een 'Speel mee met... ' voorprogramma.  Dit is een meespeelproject in samenwerking met de Muzehof. Leerlingen van de Muzehof spelen tijdens dit voorprogramma samen met Ciconia Consort o.a. Adagietto uit Vijfde Symfonie - Mahler. Een ticket voor het concert geeft automatisch ook gratis toegang tot het voorprogramma.


Je kan ook genieten van 3 concerten van Ciconia Consort met een korting van 15%!

- 06-10-2023: Mystiek en Mysterie, van Mozart tot Harry Potter

- 20-12-2023: Kerst met de Gebroeders Grimm

- 18-05-2024: Wiener Maiblumen