Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren

Ciconia Consort o.l.v. Dick van Gasteren

Kerst met de gebroeders Grimm

concert
20 december 2023 20:00 - 22:00
Buitensociëteit
(jongeren tot 27 jaar en CJP: €15,00 en kinderen t/m 12 jaar € 5,00) € 28.00 Tickets

Programma        
o.a. M. Reger - Lyrisches Andante 'Liebestraum' | A. Schönberg – Weihnachtsmusik | C. Reinecke – Weihnachtslied |E. Humperdinck - Hänsel und Gretel (highlights)                     
 
Met kerst kijken we massaal ‘Harry Potter’, maar ook in vroegere tijden leefde de ‘fantasy’. Wie aan sprookjes denkt, denkt natuurlijk aan Grimm. Met een compilatie van Humperdincks opera Hänsel und Gretel vermengd met muziek van Krenek, sluit Ciconia zich aan bij een heerlijke Duitse kersttraditie. Solisten Maria Pedano en Talitha van der Spek staan garant voor het nodige vocale en visuele spektakel waarin ook voor de jongste concertbezoekers een rol is weggelegd. Beleef dit warme kerstprogramma voor de hele familie, waarin dirigent Van Gasteren u eerst meeneemt langs typische Duitse kersttradities, van Christkind tot Frankische Lebkuchen, en waarin verrassende mooie kerstmuziek klinkt van Karg-Elert, Schönberg en Reinecke. 

 
Concert met educatieve kinderopvang, 4 t/m 10 jaar 
Ook de jongste concertbezoekers zijn van harte welkom. Zij luisteren een deel van het concert mee, dicht bij het orkest, en krijgen daarnaast een muzikaal kinderprogramma op maat aangeboden. Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl 

Je kan ook genieten van 3 concerten van Ciconia Consort met een korting van 15%!
- 06-10-2023: Mystiek en Mysterie, van Mozart tot Harry Potter
- 20-12-2023: Kerst met de Gebroeders Grimm
- 18-05-2024: Wiener Maiblumen