Theater Hanzehof & Buitensociëteit maakt cultuur overal en voor iedereen toegankelijk met nieuwe Theaterkit!

Theater Hanzehof & Buitensociëteit maakt cultuur overal en voor iedereen toegankelijk met nieuwe Theaterkit!

Om de lokale kunst- en cultuurgemeenschap in Zutphen te ondersteunen introduceert Theater Hanzehof & Buitensociëteit een Theaterkit. Deze innovatieve stap, mede mogelijk gemaakt door de steun van gemeente Zutphen, heeft als doel om lokale kunst en theater toegankelijker en op meer plekken beschikbaar te maken voor een breder publiek. Theaterdirecteur, Mirjam Radstake: ”Wij zien het als onze taak om met onze kennis, kunde en middelen het lokale podiumaanbod te ondersteunen. Niet alleen binnen onze muren, maar ook daarbuiten. De kit helpt hierbij.”

 

De Theaterkit bevat een uitgebreide reeks draagbare apparatuur om lokale gezelschappen en artiesten de tools te bieden die ze nodig hebben om hun ideeën, plannen en visies te verwezenlijken.

 

Er kan gebruik worden gemaakt van:

-        4 podiumdelen

-        2 draadloze microfoons

-        4 bedrade microfoons

-        2 DI’s voor gitaren en andere instrumenten

-        PA-systeem (2x top, 2x sub)

-        Mengtafel M32

-        Mini lichtcomputer voor het aansturen van ledparren.

 

Een gezamenlijk doel

 

Deze samenwerking tussen Theater Hanzehof & Buitensociëteit en gemeente Zutphen biedt lokale artiesten en culturele instellingen de kans om tegen een symbolisch laag bedrag van 125 euro gebruik te maken van hoogwaardige theaterfaciliteiten. Dit initiatief onderstreept het streven naar een bloeiende lokale kunstgemeenschap en het vergroten van de culturele betrokkenheid.

Wethouder Sjoerd Wannet: “Kunst en cultuur zet je aan het denken, verrast je en is voor iedereen toegankelijk. Juist daarom is het belangrijk dat kunst en cultuur in de wijken en buurten overal beschikbaar is. De gemeente heeft daarom een Theaterkit mede mogelijk gemaakt, die voor iedereen te gebruiken is. Zodat cultuurmakers, zowel professioneel als vrijwillig, laagdrempelig cultuur kunnen maken in de wijken. De Hanzehof beheert de Theaterkit, dus neem contact op met de Hanzehof en maak de cultuur in de wijken!”

 

Theater Hanzehof & Buitensociëteit nodig alle makers en creatievelingen uit om deze kans te grijpen en gebruik te maken van dit nieuwe initiatief. Voor meer informatie en aanvragen voor de Theaterkit, neem contact op met:

 

Theater Hanzehof & Buitensociëteit

Coehoornsingel 1, 7201 AA Zutphen

0575 - 512 013

info@hanzehof.nl