Olaf Putker Band wint Rabo on Stage 2022!

Olaf Putker Band wint Rabo on Stage 2022!

Zaterdag 10 september was de zinderende finale van Rabo on Stage in Schouwburg Lochem. 6 verschillende Achterhoekse acts lieten horen wat ze op muzikaal niveau kunnen. Uiteindelijk was het aan de vakjury Nienke Penterman, Han Neijenhuis en Yanique Klein-Hesselink om te bepalen wie er met de titel ‘hét muzikale talent van de Achterhoek’ naar huis zou gaan.  Deze eer is naar de Olaf Putker Band gegaan na het neerzetten van een spetterend optreden!

 

Het was voor de jury geen gemakkelijke keuze. De Olaf Putker Band, Janna Baerends, Yara Beeks, Chemical Clouds, The Nightingirls en Benjamin de Groot hebben allemaal het publiek laten genieten van hun muzikale kunsten en talenten. Het was een diverse avond waar elke muziekliefhebber van heeft genoten. Zo kreeg Janna Baerends complimenten voor haar prachtige stemcontrole op haar jonge leeftijd. Benjamin de Groot werd gevraagd om ‘alsjeblieft altijd te blijven zoals hij is’ door presentatrice Lisanne Halleriet en de jury, vanwege zijn ontwapende en humoristische manier van doen. Ook de harmonieuze klanken van The Nightingirls, goed-doordachte performance van de Chemical Clouds en mooie stem en gitaarbeheersing van Yara Beeks werd door de jury en het publiek heel goed ontvangen. Terwijl de jury in beraad ging trad singer-songwriter Timo van de Sande op met een aantal mooie nummers terwijl de spanning in de zaal steeg.

 

Na ongeveer 20 minuten kwam de jury met het verlossende woord. De Olaf Putker Band ging er met de winst vandoor en krijgt daardoor €2500,- ter beschikking gesteld om uit te geven aan muzikale begeleiding en ontwikkeling! De mannen van de band vonden dat zelf ‘supergaaf’ en zijn van plan toffe muziek te creëren en realiseren met het gewonnen bedrag. Het optreden van de band zat vol energie, potentie en eigenheid wat uiteindelijk de doorslag heeft gegeven en tot de winst heeft geleid.

 

Het was een mooie avond voor de Achterhoekse muziek-en cultuursector waarin weer veelbelovende artiesten voor de toekomst gezien en gehoord zijn!

 

Rabo on Stage is een samenwerking tussen Rabobank Oost- en Noord Achterhoek, Rabobank Graafschap, Theater De Storm Winterswijk, Schouwburg Amphion Doetinchem, Schouwburg Lochem en Theater Hanzehof & Oosterberg Buitensociëteit. 

Alle finalisten

Foto's door Sanne Wevers